در آستانه روز جهانی کودک کودکان در سایه بی‌توجهی جمهوری اسلامی قربانی مین می شوند

ساخت وبلاگ
تنها پیمان‌نامه بین‌المللی که همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد با بیشترین تجمیع آراء آن را امضا و قبول کرده‌اند کنوانسیون حقوق کودک است که همه کشورهای جهان آن را امضا کرده و هم ملزم به رعایت مفاد چهارگانه اصلی آن هستند. تنها ایالات‌متحده امریکا است که آن را امضا کرده است و به عنوان ناظر خود را ملزم به رعایت مفاد آن نکرده است.

این کنوانسیون در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ موردپذیرش مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت و به همین مناسبت روز 20نوامبر به‌عنوان روز جهانی کودک شناخته شد 
این کنوانسیون شامل ۵۴ ماده و دو پروتکل اختیاری بوده که چهار اصول پایه‌ای آن را جهت می‌دهد:
1. هیچ کودکی نباید از تبعیض رنج ببرد.
2. زمانی که در رابطه با کودکان تصمیم‌گیری می‌شود، باید منافع عالیه آنان در رأس قرار گیرد.
3. کودکان حق حیات داشته و باید رشد کنند.
4. کودکان حق‌دارند آزادانه عقاید و نظرات خود را ابراز کنند و این نظرات در تمامی اموری که به آن‌ها مربوط می‌شود، باید موردتوجه قرار گیرد.

کودکان و مین‌های زمینی 
بنا برگزارش سال 2014/2015 موسسه بین‌المللی لند مانیتور (Landmine Monitor) هزار و هشتادوسه 1083کودک در 33 نقطه آلوده دنیا قربانی مین‌های زمینی شدند و افزایش 42 درصدی این آمار نسبت به سال‌های پیشین نگرانی‌های زیادی را در پی داشته است .

کودکان قربانی مین در سایه بی‌توجهی جمهوری اسلامی 
در سال 2014و 2015 سی ونه 39کودک در ایران و مناطق آلوده به مین قربانی بی‌مسئولیتی جمهوری اسلامی شدند باوجود گذشت بیش از 25 سال از جنگ ایران و عراق هنوز هم مین‌های موجود در 5 نقطه آلوده کشور قربانی می‌گیرند.
دولت جمهوری اسلامی ایران در اسفند 1372 با «‌قانون اجازه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حقوق کودک» و با تصویب مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان رسماً این کنوانسیون را پذیرفت؛ وبنابر مفاد همین پیمان‌نامه ملزم به فراهم‌سازی فضای برای زندگی کودکان در معرض خطر انفجار مین است ولی به‌هیچ‌وجه چه در بحث اجرایی مین‌زدایی کاری را از پیش نمی‌برد و چه در بحث حمایت از کودکان مصدوم مین نتوانسته باری را از دوش قربانیان و خانواده آن‌ها بردارد .

در این میان نیز با سفید نمایی در عرصه‌های بین‌المللی همیشه خود را از سؤالات ناظران بین‌المللی و فعالین عرصه دفاع از حقوق کودک مخفی کرده یا به‌طور کل منکر وجود مشکلات در این بخش بوده است به‌طور نمونه:
در روز دوشنبه ۲۱ دی‌ماه 1394در نشست کمیسیون حقوق کودک سازمان ملل دومین جلسه بررسی حقوق کودکان در ایران هم‌زمان با هفتاد دو دومین نشست این کمسیون با حضورهیات جمهوری اسلامی آغاز بکار کرد. در این کمسیون سؤالات زیادی در مورد نقض حقوق کودکان در جمهوری اسلامی از گروه اعزامی به‌اصطلاح حقوق کودک جمهوری اسلامی پرسیده شد که بسیاری از آن سؤالات بی‌جواب ماند. 

یکی از سؤالات که آقای نلسون رئیس جلسه از هیات ایرانی پرسید این بود در مورد حقوق کودکان مصدوم مین چه اقداماتی انجام داده‌اید ؟ پاسخ سکوتی طولانی از طرف هیات جمهوری اسلامی بود.و این تنها مورد ازاین‌دست نیست . در نشست بیست وهشتم شورای حقوق بشر و درروند UPR ایران پیشنهاد پاک‌سازی اصولی میدان‌های مین از طرف کشور بوسنی را هیات جمهوری اسلامی پذیرفت ولی تاکنون با توجه به افزایش هرروزه قربانیان مین در ایران اعم از کودک وبزرگسال هیچ نکته مثبتی در بهبود این وضعیت دیده نشده است. 

با آرزوی زمینی پاک برای همه کودکان 
عیسی بازیار 

تلاشگران صلح سبز...
ما را در سایت تلاشگران صلح سبز دنبال می کنید

برچسب : سردار جعفری در آستانه روز قدس, نویسنده : solhsabezo بازدید : 222 تاريخ : يکشنبه 28 آذر 1395 ساعت: 6:25